Persmaskinbod butiken på landet, men kunden i centrum

Produkt information

Fakta
En något kraftigare modell som klyver all slags ved att upp till 700 mm. Här finns möjligheten att steglöst justera slaglängden hos kolven. Det gör att kolven ej behöver gå tillbaka till utgångsläget utan startar från den punkt där stoppet är inställt. Det är mycket användbart vid klyvning av kortare bitar. I övrigt har maskinen samma enastående prestande som 500-modellen.

Uppbyggnad
Elmotor och hydraulpump sitter välskyddde och lågt placerade på benstativet. Stativet som är försett med lättrullade massivgummihjul gör maskinen enkel att förflytta. Den låga tyngdpunkten gör också att maskinen står stabilt på alla underlag. Maskinen är uppbyggd på en 2000 mm lång RHS-balk som även tjänar som oljetank. Tryckplattan är gjord av greppvänlig durkplåt och löper i skenor längs med uppläggningsbordet. Kniven är gjord i stål och kan även förses med vändbar 4-kniv som höjer klyvens kapacitet.

Användning
Klyven manövreras med två kraftiga spakar med ergonomisk placering. Båda spakarna måste vara påverkade för att kolven skall gå framåt. Så fort operatören släpper en av spakarna stannar kolven. Släpps båda spakarna går kolven snabbt tillbaka till utgångsläget. Tryckkraften uppgår till hela 7 ton vid 210 bars tryck.

Teknisk data:
Max.längd ved 700 mm
Klyvtid 5 sek
Returtid 2 sek
Knivlängd 290 mm
Material kniv SS-2132
Motoreffekt 4 kW/ 3fas
Längd/bredd 2000/700 mm
Arbetshöjd 700 mm
Vikt 135 kg

 

Få mer information om Faxes Vedklyv 700 genom att fylla i dina uppgifter nedan.

Om företaget

– Butiken På Landet Men Kunden i Centrum –

Sedan starten 1989 då Per’s Maskinbod AB bildades så har vi byggt upp vårt företag med mycket stora leverantörer som har, likt oss, ett stort ansvar mot våra kunder, när det gäller service, reservdelar, leveranser & kunskap. Vi är idag 6 anställda, som tar hand om verkstad, reservdelslager, butik & vår uthyrning. Vi har väl alla hört att ”Kunden har alltid rätt”.

Men på Per’s Maskinbod tror vi på, att tillsammans med kunderna göra ett bra val! Då vår placering av företaget ligger på landsbygden, kan vi erbjuda en bra prisbild.

Ni är alltid välkomna att ta kontakt med oss genom att ringa, maila eller genom att besöka oss i vår butik och förhoppningsvis få den rätta känslan som vi strävar efter

Öppettider

Måndag – fredag: 8.00 – 17.00

Lunchstängt: 12.30-13.15

Lördag: 9.00 – 12.00

Söndag: Stängt

Kontaktuppgifter

Kontakt Telefon: 0416 – 141 40

e-mail: info@persmaskinbod.se

Hitta till oss

Stora Tolångavägen 453

275 72 Lövestad

Hitta hit

Skicka oss gärna ett mejl nedan